Over Angelique Stein

Al ruim 30 jaar ben ik professioneel bezig met muziek. Ik begon in de jaren ’80 als DJ bij Radio 3 (het huidige 3FM). Naast het muzikaal samenstellen van dat eigen radioprogramma werd ik al gauw gevraagd voor andere programma’s. Uiteindelijk heb ik muziek uitgezocht voor bijna alle publieke omroepen.

Sinds 1 januari 2000 ben ik als muzieksamensteller betrokken bij het populaire zondagochtendprogramma De Sandwich (op NPO Radio 5). Daarnaast heb ik mijn eigen internetradiostation Pinguin Pluche (onderdeel van Pinguin Radio). Daarop hoor je een mix van rustige pop, kleinkunst, gezongen jazz en wereldmuziek. 24 Uur per dag, zonder presentator (m/v) en zonder reclame. Op de facebook-pagina van Pinquin Pluche deel ik bijna dagelijks een nieuw lied met je.

Door mijn jarenlange professionele ervaring kan ik heel goed luisteren naar wensen en dat vertalen in goede adviezen. Ik ben in alle muziekgenres thuis: pop, rock, luisterliedjes, religieuze muziek, wereldmuziek, jazz, klassiek. En natuurlijk houdt mijn kennis niet op bij de muziek van nu, maar weet ik mijn weg in de hele muziekgeschiedenis. Juist die diversiteit in muziek maakt mijn werk voor de uitvaart zo geweldig interessant.

Naast mijn werk voor het muziekadviesburo geef ik workshops, gastlessen bij Meander Uitvaartopleiding in Zwolle, en ben ik op invalbasis technicus bij diverse aula’s in Haarlem en omstreken.