Over Angelique Stein

Al ruim 30 jaar ben ik professioneel bezig met muziek. Ik begon in de jaren ’80 als DJ bij Radio 3 (het huidige 3FM). Naast het muzikaal samenstellen van dat eigen radioprogramma werd ik al gauw gevraagd voor andere programma’s. Uiteindelijk heb ik muziek uitgezocht voor alle publieke radiozenders.

Sinds 1 januari 2000 ben ik als muzieksamensteller betrokken bij het populaire zondagochtendprogramma De Sandwich (op NPO Radio 5). Daarnaast heb ik mijn eigen internetradiostation Pinguin Pluche (onderdeel van Pinguin Radio). Op de facebook-pagina van Pinquin Pluche deel ik bijna dagelijks een nieuw lied met je.

Door mijn jarenlange professionele ervaring kan ik heel goed luisteren naar wensen en dat vertalen in goede adviezen. Ik ben in alle muziekgenres thuis: pop, rock, luisterliedjes, religieuze muziek, wereldmuziek, jazz, klassiek. En natuurlijk houdt mijn kennis niet op bij de muziek van nu, maar weet ik mijn weg in de hele muziekgeschiedenis. 

Mijn muziekadviesburo voor de uitvaart bestaat sinds 2012 en is een loket voor uitvaartbegeleiders die problemen tegenkomen bij het aanleveren of uitzoeken van muziek voor een plechtigheid. Mijn rol is zowel technisch als adviserend en ik heb ik de loop der jaren al duizenden uitvaarten van precies de juiste muziek voorzien. Naast mijn werk voor het muziekadviesburo geef ik gastlessen bij Meander Uitvaartopleiding in Zwolle, workshops voor werkende uitvaartbegeleiders en ben ik op invalbasis technicus bij diverse aula’s in Haarlem en omstreken.