logo

Mijn muzikale loopbaan

Al ruim 30 jaar ben ik professioneel bezig met muziek. Ik begon als DJ bij Radio 3 (het huidige 3FM) in de jaren '80, en naast het muzikaal samenstellen van dat eigen radioprogramma werd ik ook al gauw gevraagd voor andere programma's. Uiteindelijk heb ik muziek uitgezocht voor bijna alle publieke omroepen. Sinds 1 januari 2000 ben ik als muzieksamensteller betrokken bij het populaire zondagochtendprogramma De Sandwich (tot 2010 op Radio 2, nu op Radio 5). En ik was 6 jaar lang verantwoordelijk voor de muziek van Radio 1, bijvoorbeeld voor programma's als Radio Tour de France, Langs de Lijn en Met Het Oog Op Morgen. Daarnaast heb ik mijn eigen internetradiostation, Pinguin Pluche, te beluisteren via www.pinguinradio.com/pinguinpluche. Een mix van rustige pop, kleinkunst, gezongen jazz en wereldmuziek. 24 Uur per dag, zonder presentator (m/v) en zonder reclame. Op de facebook-pagina van Pinguin Pluche deel ik bijna dagelijks een nieuw lied met je.

Ik geef tips aan collega's, over live-muziek, over muziek die ze bij een item kunnen gebruiken (zowel voor radio als voor tv). Ik brainstorm met theatermakers en artiesten over repertoirekeuze. En ik geef adviezen aan vrienden natuurlijk, over de muziek die ze kunnen draaien op een themafeest, bij hun trouwceremonie of bij een uitvaart.

Ook jij kunt van die adviezen gebruik maken - kijk maar naar alle mogelijkheden op deze site. Door mijn jarenlange ervaring kan ik heel goed luisteren naar wensen, en dat vertalen in goede adviezen. Ik ben ook in vele genres thuis: van pop tot rock tot luisterliedjes en van wereldmuziek tot jazz tot klassiek.Van hele oude nummers uit de begintijd van de popmuziek tot alles wat op dit moment actueel is. Ik kan muziek uitzoeken voor alle doelgroepen, voor jong én oud.Vertel mij over de muziek die je voor een bepaalde gelegenheid nodig hebt en gegarandeerd dat je met heel veel verrassends terug naar huis gaat. Of, zoals ik altijd zeg: ik heb geen smaak, maar mijn klanten wel. Daarnaast heb ik een geweldig goed geheugen voor muziek, veel kennis en hele goede oren. Allemaal vaardigheden die ik prima kan gebruiken voor een gedegen advies aan jou.